Safi Graauw (31) is oprichter van filmproductie bureau These Cavemen. De reclame-industrie ontbreekt het vaak aan innovatie en lef, stelt hij. ‘We zien trends, geen paradigma’s.’

Talentvol

Met These Cavemen wil ik laten zien dat cultuur versterkt. Recent zijn we door het Financieel Dagblad genomineerd als een van de 50 meest talentvolle ondernemers van Nederland. Dat voelt goed!

Getuigschrift

De Black Lives Matter-beweging is het getuigschrift van een veranderende, inclusievere, globaliserende samenleving. Het resultaat van mensen die samen opgroeien en de brug tussen zwart en wit hebben kunnen bouwen. Een ijkpunt van ons beeld als samenleving en ik ben onderdeel van die generatie. We zijn een voorbode van veranderende normen en waarden, ook in onze consumptie. Dus zet je schrap!

Activistisch

Mijn favoriete merk is Patagonia. Activistisch en van deze tijd.

Dichtbij de realiteit

DeĀ ‘It’s beautiful up here’ -campagne van Bose vind ik mooi. Het schetst een inclusieve wereld die dichtbij de realiteit staat.

Huidige generatie

Mijn favoriete reclamebureaus zijn Herc en Hammerfest. Bureaus die het gedachtegoed van de huidige generatie begrijpen en daar ook de nodige bruggen tussen slaan.

Sociale impact

Ik heb geen favoriete marketeer, maar ik kan wel een beeld schetsen. Hij (of zij) begrijpt de sociale impact van zijn boodschap, snapt de sociaal-maatschappelijke context van zijn werk op de lange en korte termijn en respecteert dit ook.

Gebrek aan lef

Ik erger me aan het gebrek aan innovatie en lef in de reclame-industrie. Het lange termijn-effect van het werk dat we maken schetst het wereldbeeld van een grote groep mensen, maar dit lijkt vooralsnog niet begrepen. We zien trends, geen paradigma’s. Jammer.

Leave a Reply